30 Kasım 2008 Pazar

"Dinlenme kek yap!!!"

Genelde mutfağa girdiğimde “Dinlensene!” diye söylenmeye başlayan kocamın canı bu akşamüstü kek isteyiverdi. Tariflere baktık baktık dişimize göre bir şey bulamadık. En sonunda elimdeki temel cupcake tarifinin üzerine eklemeler yapayım bari dedim. O anda dondurucudaki vişneler aklıma geldi (sağ olsun anneciğim yazın benim için aldı, ayıkladı ve dondurdu) ve ortaya bu tarif çıktı. İnanılmaz hafif, yumuşak dokulu bir kek oldu. Uykusundan biraz mutsuz uyanan kıvırcık kuzum da keki çok beğendi –vişneleri hariç.

Kakaolu Vişneli Kek

1 bardak şeker (çok tatlı sevmiyorsanız 1 parmak az koyabilirsiniz)
2 yumurta
½ bardak sıvı yağ
½ bardak süt ve vişne suyu karışımı
1 ¼ bardak un
¼ bardak kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
1 bardak kadar vişne
1 bardak kadar damla çikolata

Vişneleri bir tel süzgeçte iyice süzülmeye bırakın. Hatta arada isterseniz kaşığın tersiyle biraz üzerlerine bastırın. Bu arada şeker ve yumurtaları teker teker çırpıcıyla iyice karıştırın. Ardından yağı ekleyin. Son olarak süt ve süzülen vişne suyunu karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin (süzülen vişne suyunuz yarım bardağı bulduysa süt eklemeyebilirsiniz). Kuru malzemeleri bir başka kaba eleyerek birbirine karıştırın. Bu karışımı sıvı karışıma ekleyin ve yumurtayı söndürmemeye çalışarak birbirine yedirin. Son olarak hafif unlanmış damla çikolata ve vişneleri ekleyin. Hamuru yağlanmış kalıba boşalttıktan sonra kalıbı tezgaha vurun ki hamur yerleşsin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok: