25 Eylül 2008 Perşembe

Elmalı kurabiye

Yine yaptım yapacağımı ve tarifi nerden aldığımı not etmedim. Üstüne üstlük fotoğrafını çekemeden de kurabiyeler bitiverdi. Ama söz nerden aldığımı bulucağım ve fotoğrafını çekip sonradan da olsa ekleyeceğim...

Malzemeler
150 gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ((tarifte yoktu)
3 su bardağı un (yavaş yavaş eklerseniz daha iyi, az gelirse biraz daha ekleyin)

içi için
3 orta boy elma
2 çay kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı toz şeker
2, 3 damla limon (tarifte yoktu)
Ceviz içi (tarifte yoktu)

Hazırlanışı
Önce elmaları şeker ve limonla suyunu çekene ekadar pişirin. Altını kapatmaya yakın tarçın, iri iri kırılmış ceviz ekleyin ve iyice karıştırıp soğumaya bırakın. Sonra bütün hamur malzemelerinizi karıştırın. Elinizle cevizden daha büyük toplar koparıp yuvarlayın ve bastırarak açın. Sonra kenarına elmalı harçtan koyun ve rulo yapın. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Yalnız dikkat edin de fazla pembeleşmesin. Ben kurabiyelerin üzerine çıkar çıkmaz pudra şekeri dökmeyi tercih ediyorum. Bu şekilde şekeri daha güzel emiyor. Yalnız bu şekilde yaparsanız servis yaparken üzerine tekrar hafifçe şeker serpmek gerekiyor. Siz dilerseniz hafif ılıtıp şeker dökebilirsiniz.
Ayrıca hamuru rulo yapmak yerine peynirli poğaça gibi kapatabilirsiniz. Bir de başka bir tarifte görüdüğüm kadarıyla hamur birkaç parçaya bölünüyordu ve yarım santim kalınlığında açılıyordu. Daha sonra sigara böreği yapar gibi bu hamur 6 parçaya kesilip aynı şekilde sarılıyordu.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: