26 Ekim 2010 Salı

Mini Muffin Brownie



Traceys Culinary Adventures’dan uyarlanmıştır

İlk okuduğumda bu kadar kolay bir tarifin pek de başarılı olmayacağını düşündüm. Yine de şansımı denemeye karar verdim ama emin olmadığım için orijinal tarifteki Nutella yerine Çokokrem’in 180 gramlık paketlerinden kullandım. Bir de biraz daha lezzet olsun diye fındık, damla çikolata ve vanilya özütü ekledim. Ayrıca kullandığım bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ettim. İyi ki de denemişim çok lezzetli oldular :)

Malzemeler
180 gr’lık paketten 1 yemek kaşığı az Çokokrem (tamamını koysanız da olur aslında)
1 büyük yumurta
5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 avuç kadar fındık (irice kırılmış)
1 avuç kadar damla çikolata

Hazırlanışı
Fırını önceden 180 derecede ısıttım. Kırılmış fındık ve damla çikolataları karıştırdım. Bir kapta Çokokrem ve yumurtayı bir tel çırpıcıyla iyice karıştırdım. Vanilya özütünü ekledim. Unu iki seferde eleyerek karışıma kattım ve her eklemede iyice karışmasını sağladım. Minik muffin kalıplarına önce bir tatlı kaşığı hamurdan koy, sonra fındık-çikolata karışımı son olarak yine hamur koydum. Hamur kabarmadığı için kalıpları neredeyse tamamen doldurdum. Bu şekilde 13 minik muffin elde ettim. Kalan fındık çikolata karışımlarını da muffinlerin üzerine döktüm. 12-14 dakika kadar pişirdim. Fırından çıkardıktan sonra tel üzerinde soğumaya bıraktım...

Hiç yorum yok: