17 Ağustos 2008 Pazar

Pınar’ın tahinli kurabiyesi




Selamlarrrrr

Sıcak, feci derecede sıcak bir İstanbul'dan sesleniyorummmm. Canım mutfakta bir şeyler yapmak istiyor ama bu sıcakta mutfağa girmek cesaret ister...
Ben de en iyisi tarif vermek dedim. Son haftalarda takıntı tarifim tahinli kurabiye oldu. devletşah ın sitesinde görümüştüm bu tarifi ve ilk denemem yarım ölçü oldu. Süper bir lezzet elde ettim. Tam ölçü denemelerime geçerken bir iki ufak değişiklik de yaptım. Sonuç her defasında muhteşem. Mumu'yla yiye yiye bir hal olduk diyebilirim...
İşte tarif... Fotoğraflar için kocama da teşekkürler...


tahinli kurabiye

İçindekiler
1su bardağı tahin
1su bardağı pudra şekeri
1su bardağı sıvı yağ (ben riviera zeytinyağı kullandım)
1 paket vanilya
1su bardağı iri çekilmiş ceviz ya da fındık (orijinal tarifte cevaizdi ben kavrulmamış fındık kullandım)
3,5 su bardağı un (orijinal tarifte 4,5'tu ama undan olsa gerek bana 3,5 yetti)
1 çay kaşığı kadar toz karanfil (orijinal tarifte yoktu ben ekledim)
Tarçın

Hazırlanışı
Tahin, yağ ve şekeri iyice karıştırın. Un, vanilya, fındık ve karanfil ekleyip yoğur. Yumuşak ama kıyır kıyır bir hamur elde ediyorsunuz. Minik parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 170 derecede 20-25 dk kadar pişirin. Çok fazla ılınmadan üzerine tarçın serpin.


1 yorum:

Unknown dedi ki...

fırınım tam zamanında bozulmasaydı gösterirdim nasıl kurabiye yapılırmışşşş...:))
*Canımın içi en ihtiyacım olduğu o gün ağzımı nasıl tatlandırdın bu canavar kurabiyelerleeeee.
sana ((ve tabii ki evdeki diğerlerine)) sonsuz teşekkürler ellerine sağlık.
HARİKA BİRŞEYYY
(bu arada leyla alm.ya dönünce ilk iş bunları pişirmek olacak.benimkini beğenmedi ühü ühü)