13 Ekim 2008 Pazartesi

Vişneli Kurabiye

Malzemeler
125 gr. oda ısısında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket Gourmet Puding Çikolatalı - Vişneli
4 kaşık pudra şekeri
1 paket kabartma tozu (ben unutmuşum koymayı)
3 bardak kadar un
Yarım bardak vişne

Öncelikle vişnenin suyunu mümkün olduğunca süzün. Margarin ve un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Bu arada vişnenin süzülen suyunu da karışıma ekleyin. Margarini ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan minik parçalar kopartıp yuvarlayın ve ortasına açtığınız deliğe vişne koyun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyeleri Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Dilerseniz tepsiye koymadan önce kurabiyeleri vişnenin suyuna bulayabilirsiniz. Ben buzluktan çıkardığım vişne bitince öyle yaptım. Ayrıca üzerine eritilmiş çikolata, hindistan cevizi, fındık ya da ceviz yakışabilir. Bir de bu kurabiye ertesi gün daha lezzetli oluyor benden söylemesi...

Hiç yorum yok: