2 Nisan 2010 Cuma

Elmalı Tarçınlı Kek

Hastalıklar, hastaneler... Günlerce hiç bir şey yemeyen/yiyemeyen kuzum bu kekten bir dilim yedi. İşte bu nedenle annemin evde kafadan uydurma yaptığım bu keki tariflerim arasına ekleyeyim dedim. Beklediğimden yumuşak ve süngersi oldu. Tavsiye ederim...

1 bardaktan 1 parmak az sıvı yağ
1 bardak şeker
3 yumurta (oda sıcaklığında)
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin (aslında çubuk vaniya ya da özüt tercih ederseniz daha iyi)
2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 bardak süt
1/2 bardak iri kırılmış ceviz
1 elma (soyulmuş, tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)

Yağ ve şekeri çırpın teker teker yumurtaları ekleyin. Her seferinde iyice çırpmaya dikkat edin. Şeker ne kadar erirse o kadar iyi.
Un, kabartma tozu, vanilin, tarçın, tuzu eleyin ve yumurta karışımına katın. Oda sıcaklığındaki sütü de ekleyip malzemeleri iyice birbirine yeridin. Hamuru kalıba boşaltın ve üzerine cevizle elmayı döküp bir kaşıkla hafifçe karıştırın.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

*** Sabah sabah hava da böylesine güzelken Sezen'in o eski güzel sesinden "Ben Her Bahar Aşık Olurum"u dinledim. İçim neşe doldu.

Hiç yorum yok: